Svenska Spel i Almedalen

visby-644587_1280

För att hålla mig uppdaterad med vad som händer på svenska spelmarknaden, brukar jag läsa Svenska Spel bloggen. Det är en ganska bra blogg som förutom att här redovisas Svenska Spels förlustar så kan man få en inblick i hur Svenska Spel vill se en framtida reglering av spelandet i Sverige. På senare år verkar det som  Svenska Spel tagit ett mycket tuffare ställningstagande angående en eventuell spelreglering i Sverige, vilket innebär att utländska bolag kommer att få svensk spellicens.

Inte för att jag är så intresserad av svensk politik, men Svenska Spel närvarade i Almedalen förra veckan, och höll en ganska intressant debatt, som handlade just om den framtida spelregleringen i Sverige och konsekvenserna av en sådan.

I snart två år har vi både hört och sett att Svenska Spel “tar ett ansvar för kundens spelande” bonusar till kunder togs bland annat bort för ett par år sedan som ett steg i detta ansvarstagande. (Trots detta ansvarstagande så är Svenska Spel lustigt nog fortfarande Sveriges största annonsör. )

Nu verkar det som Svenska Spel hittat vill hitta en ny väg för att fånga svenskarnas och politikernas uppmärksamhet. Svenska Spel menar på att om Sverige anammar en liknande spel policy som vi har i grannlandet Danmark, så kommer finansieringen av sport att minska betydligt. Nu var jag inte i Almedalen och något klipp från denna debatt har ej dykt upp än men så fort jag hittar ett kommer jag att ladda upp det här på bloggen.

Hur man än ser på det så känns det som vi närmar oss ett beslut i Sverige. Hur det kommer att se ut vet ingen än, men ja tror det kommer få stora konsekvenser. Inte bara för Svenska Spel utan för alla involverade parter.

 

Be the first to comment on "Svenska Spel i Almedalen"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*